Menu

Welkom op de website voor de Dutch Arctic Circle (DAC), een netwerk voor Nederlandse Arctische contacten.

 

Nieuws 

DAC bijeenkomst ‘Koude kansen & maritieme ontwikkelingen in het Noordpoolgebied

Vrijdag 13 november van 10.00-12.30 vindt de Dutch Arctic Circle bijeenkomst ‘Koude kansen & maritieme ontwikkelingen in het Noordpoolgebied’ plaats als onderdeel van de Maritieme Week die Nederland Maritiem Land van 9-14 november organiseert. Tijdens deze bijeenkomst staan twee onderwerpen centraal:

  1. De polaire ontwikkelingen en de rol van Nederland en de DAC daarin
  2. Koude kansen voor het Nederlandse maritieme bedrijfsleven in het Noordpoolgebied

Hier vindt u het programma. We hopen jullie allemaal van harte welkom te heten.

Graag aanmelden voor deze online bijeenkomst via onderstaande link.

Aanmelden
 

Aanbesteding vernieuwde Dutch Arctic Circle

Sinds de oprichting van de Dutch Arctic Circle in 2013 is het Arctische maatschappelijke speelveld sterk veranderd. Offshore olie- en gas ontwikkeling neemt af en scheepvaart, toerisme en duurzame energie nemen toe. Dit vraagt ook om een vernieuwde aanpak van de Dutch Arctic Circle. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken wil als opdrachtgever via de DAC innovatieve en duurzame bedrijfsontwikkeling aanjagen en het DAC netwerk uitbreiden naar andere sectoren en maatschappelijke partners van belang voor duurzame economische ontwikkeling in het Arctische gebied. Nederland Maritiem Land, Leeways Marine en Wing, Partner in Ruimte en Ontwikkeling hebben als consortium ingeschreven op de aanbesteding voor de vernieuwing van de Dutch Arctic Circle en de opdracht gegund gekregen. Samen gaan wij graag deze uitdaging aan.

Netwerk

Het consortium zet zich graag in om het Dutch Arctic Circle netwerk uit te breiden en de verbinding op te zoeken met verscheidene maritieme sectoren, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Ken je een relevante organisatie of contactpersoon, geef dit dan ook door aan Linde (linde.vanbets@wing.nl). Het consortium pakt dit nadien verder op.

 

> Meer nieuwsberichten

Bekijk de Dutch Arctic Circle Poster: 

> download poster|

 

Meld je ook aan

Contact
Linde van Bets (0317 745 452)

Team
Arjen Uytendaal (Nederland Maritiem Land)
Eelco Leemans (Leeways Marine)
Linde van Bets (Wing Process Consultancy)