Joost van Heiningen

“Mijn interesse ligt bij duurzaamheid, recreatie, onderwijs en ondernemerschap”

In zowel zijn professionele als persoonlijke omgeving zet Joost zich in voor een duurzame maatschappij. Hij weet vraagstukken uit het sociale en omgevingsdomein goed met elkaar te verbinden. Joost is een analytische, enthousiaste en leergierige doener.

“Na de masterstudie Tourism, society & environment heb ik een master Omgevingwetenschappen afgerond, beide aan Wageningen Universiteit. Tegelijkertijd heb ik meegewerkt aan groene projecten, zoals het Groen Traineeship van IVN en het Climate-KIC leertraject van de Europese Unie. Projecten die niet op elkaar leken, maar waarbinnen ik goed kon opereren dankzij mijn brede achtergrond.

Dit vertaalt zich in mijn werk binnen Wing, waar ik betrokken ben bij integrale projecten. Ik zet mijn kennis voornamelijk in voor vraagstukken rond natuur, de energietransitie, landbouwtransitie en recreatie. Veel energie krijg ik van het samenwerken met spelers in het veld, om zo toe te werken naar gedragen resultaten. Het menselijke en een goede dosis humor speelt daarbij een grote rol.

Ook buiten werktijd is duurzaamheid voor mij een kernwaarde. Zo eet ik voornamelijk veganistisch, alhoewel een stukje oude kaas er nog steeds goed ingaat. Verder ben ik graag buiten. Zo wel te voet, op de fiets als in het water ontdek ik graag de schoonheden in mijn omgeving.”