Juliëtte Groenendaal

“Het liefst werk ik aan vraagstukken waarin de bestaande context en de gebruikers van een gebied de sleutelrol spelen”

Als stedenbouwkundig ontwerper verheldert Juliëtte opgaven middels ruimtelijk ontwerp. Op organisatorisch en communicatief vlak levert ze een verbindende bijdrage aan projecten.

“Het liefst werk ik aan vraagstukken waarin de bestaande context en de gebruikers van een gebied de sleutelrol spelen. Projecten waarbij verschillende belangen en opgaven een grote puzzel vormen hebben mijn voorkeur. Hoe ga je om met al deze uiteenlopende belangen en eisen? Hoe zorgen we ervoor dat de neuzen uiteindelijk dezelfde kant op komen te staan? Door ontwerp en visualisatie in te zetten, maken we de opgaven inzichtelijk en kunnen we de puzzel helpen oplossen. Als er vervolgens een duurzaam, kwalitatief en toekomstbestendig plan ontstaat, ben ik tevreden.

Mijn werkzaamheden bij Wing lopen vanaf 1 september 2022 een half jaar en maken deel uit van het Ruimtelijk Traineeship Midden Nederland. Naast mijn werk volg ik op donderdagavond en vrijdag de master Stedenbouwkunde aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Gelukkig is er ook nog tijd om te ontspannen door lekker naar buiten te gaan, een museum te bezoeken met vrienden of een dansje te wagen tijdens salsales.”