Menu

Mensen

De mensen van Wing spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers.

Miranda Reitsma

Adviseur

Telefoon: 06 537 477 02

Het hart van Miranda ligt in het bij elkaar brengen van mensen rond lokale kennis en cultuur, om daar met een visie of ontwerp weer op door te bouwen. Zo ontstaat het juiste plan op de juiste plaats. Miranda heeft een sterk analytisch vermogen, conceptuele denkkracht en een uitnodigende aanpak.

 “Ik heb een brede maatschappelijke belangstelling. Daarom vind ik het leuk om in steden, parken of dorpen rond te lopen en te kijken hoe ze zijn ontstaan en gegroeid. Met die blik werk ik als strategisch adviseur samen met bewoners en betrokkenen aan visieontwikkeling en ruimtelijke kwaliteitskaders. In planprocessen vind ik wederzijdse nieuwsgierigheid en respect belangrijk. 

De laatste jaren richt ik me vooral op lokale effecten op het landschap van grote veranderingen , zoals innovatieve voedselproductie, klimaatadaptatie en energietransitie. Ik neem een kleine dertig jaar ervaring mee in onderzoek, ontwerp en stedenbouw. Zo was ik onder meer provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit Noord-Holland en hoofd stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Nu ben ik ruimtelijke kwaliteitsadviseur in de Hoeksche Waard.

Werken is voor mij een bron van plezier. Vrije tijd breng ik het liefst door met vrienden en familie en ik reis, lees en sport graag."