Menu

Collega gezocht!

Medior Landschapsarchitect

juni 2019

Wing groeit en is op zoek naar een medior landschapsarchitect met een inhoudelijke drive voor landschapskwaliteit en een grote belangstelling voor maatschappelijke en bestuurlijke processen.
Heb jij minstens 8 jaar ervaring en wil je werken vanuit een breed en deskundig team van ontwerpers en procesadviseurs binnen de groene ruimte? Laat je dan horen!

Werkzaamheden

De kern van je werk bevindt zich op het raakvlak van ontwerp en proces. Onze landschapsarchitecten werken aan interactieve ontwerpprocessen waarbij ontwikkeling van besluitvorming en draagvlak gelijk oploopt met inhoudelijke verdieping in het ontwerp. Het accent van je werk ligt op ontwerpend onderzoek, het uitvoeren van verkenningen en visieontwikkeling op verschillende schaalniveaus (nationaal, regionaal, lokaal) met een sterk accent op klimaatvraagstukken: energietransitie (van RES strategie tot conceptueel ontwerp) en klimaatadaptatie (van regionale stresstest tot dijkversterking). Daarnaast word je ingezet op projecten rond kringlooplandbouw, natuur, stedelijk groen en landschapsontwikkeling.

Je werkt zelfstandig aan verkenningen en ontwerpprojecten en je ondersteunt besluitvorming op een creatieve en beeldende manier: in presentaties en infographics of in interactieve werkvormen.
Wing werkt momenteel aan verdere profilering van haar domein ruimtelijk ontwerp. Hier kan jij een bijdrage aan leveren.

Functie profiel

We zoeken een ruimtelijk ontwerper die zich verder wil ontwikkelen tot strategisch ontwerper en adviseur in complexe processen. Je beschikt over:

 • Een academische opleiding landschapsarchitectuur of een vergelijkbare opleiding.
 • Minstens 8 jaar relevante werkervaring.
 • Conceptuele en communicatieve kracht, in woord, beeld en geschrift; scherp luistervermogen en analytische vaardigheden.
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring met energietransitie en watervraagstukken.
 • Affiniteit met strategische vraagstukken en gevoel voor de wetenschappelijke en politieke arena’s waartussen het ruimtelijk ontwerp plaats vindt.
 • Ervaring met Adobe. Ervaring met GIS en met film is een pré.
 • Ondernemingszin en een klantgerichte instelling.
 • De capaciteit om je snel op nieuwe onderwerpen in te werken.

Je stelt prijs op een uitdagende samenwerking met veel andere disciplines, zowel binnen als buiten het bureau; Wing heeft een onderzoekende en creatieve cultuur; afhankelijk van het soort opgave werk je samen met ontwerpers, adviseurs en onderzoekers uit andere organisaties.

Wij bieden

 • Een aanstelling in overleg, mogelijkheden voor vast dienstverband en doorgroei bij voldoende potentie.
 • Een informele en inspirerende werkomgeving binnen een hecht team.
 • Volop leermogelijkheden, intern via gerichte coaching bij opdrachten en intervisie; extern via training of cursussen.

Organisatie

Wing is een waarde gedreven organisatie. We ondersteunen partijen bij vraagstukken over het duurzaam gebruik van de ruimte op land en op zee. Wij voelen ons thuis in complexe, dynamische en politiek gevoelige omgevingen, waar het fysieke, sociale en economische domein elkaar ontmoeten. Samen met onze opdrachtgevers zoeken wij naar kansen om oude barrières te slechten, nieuwe synergie tot stand te brengen en gezamenlijk maatschappelijke en economische waarde te creëren. Daarbij benutten we het ruimtelijk ontwerp om met partijen en bewoners op zoek te gaan naar de beste oplossing.
Creativiteit is bij Wing niet alleen verbonden aan ruimtelijk ontwerp maar ook aan kennisontwikkeling en gesprekstechniek. Bij Wing werken nu 30 mensen waarvan 6 landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen binnen het domein ruimtelijk ontwerp. Je standplaats wordt Wageningen en je zal ook regelmatig bij de klant actief zijn. Meer over Wing en onze projecten kan je op deze website vinden.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd en herken je je in dit profiel? Je kan je interesse per e-mail kenbaar maken aan info@wing.nl Geef daarbij aan wat je motivatie is, voeg een C.V. bij, inclusief enkele voorbeelden van relevante projecten.
Graag vóór 24 juni 2019. De gesprekken zullen gevoerd worden op 1 juli.

Voor vragen kun je contact opnemen met:
Frank Stroeken (06 251 616 92 / frank@wing.nl)
Jannemarie de Jonge (06 245 874 20 / jannemarie.dejonge@wing.nl)

Wageningen, 27 mei 2019
 

 

 

 

 

 
 
Ruimtelijk ontwerper

Download

print versie vacature ruimtelijk ontwerper (pdf)