Wing naar de Vogezen

Vijftien jaar Wing. Dat jubileum markeerden we door met alle Wingers naar de Vogezen af te reizen. Vijf dagen lang dompelden we onszelf onder in Franse sferen en elkaars gezelschap. Met als doel elkaar nóg beter te leren kennen.

Maar vooral wilden we de essentie van ons samenwerken verder verkennen. Want hoe werk je samen als reisgezelschap? En hoe kunnen we dat in ons dagelijks werk toepassen?

Berghut

Bij aankomst wachtte ons een prachtige hut boven op de bergrug op. Met uitzicht over het dal proostten we op de start van een mooi avontuur. In de dagen die volgden, leerden we elkaars verborgen talenten kennen: van musiceren en koken tot mountainbiken en packraften. We dineerden samen op een bijzondere plek.

Diner op bijzondere plek

Gave club

Naast alle activiteiten besteedden we natuurlijk ook aandacht aan de grote opgave waar Nederland voor staat. Hoe kunnen we daar het beste aan bijdragen? Gebiedsprocessen en bestuurlijk begeleiden, hoe doen we dat? En wat kenmerkt de specifieke Wing-aanpak? Bovendien bekeken we wat ervoor nodig is om zo’n gave club te kunnen blijven.
Na drie dagen Vogezen namen we met weemoed afscheid van onze berghut en reden we naar Metz. Daar werden we verrast door een heerlijke Libanese maaltijd, het indrukwekkend lichtspektakel Constellations de Metz en een nachtelijke afscheidsdronk op een door platanen omgeven terras.

Rugzak vol inspiratie

De reis liet zien dat we samen heel bijzondere momenten kunnen organiseren. Dat we elkaar naadloos aanvullen. Het maakte ons weer bewust van de waarde van het buiten de dagelijkse hectiek stappen. En van het belang van nieuwsgierigheid, om elkaar te blijven leren kennen op verschillende manieren en in al onze diversiteit. Die inspiratie zorgde voor een goed gevulde rugzak die we mee terugnamen naar Nederland, naar de projecten waarmee we bezig zijn. Om zo met deze mooie groep mensen stappen te zetten richting een toekomstbestendig Nederland.

We laten jullie met deze fotoselectie graag meegenieten van onze jubileumuitstap naar de Vogezen.