Froukje Ottema

“Mijn visie is een wereld waar natuur en menselijke activiteiten, duurzaam en harmonieus samengaan.”

Een toekomst waar het groenblauwe netwerk floreert, de ecologie veerkracht biedt, en waar een diepe verbinding is tussen mensen en het landschap. Waar natuur en menselijke activiteiten duurzaam en harmonieus samengaan. Dat is Froukjes visie.

“Mijn passie ligt in het creëren van een wereld die functioneert als een samenhangend netwerk. Een netwerk dat de biodiversiteit ondersteunt, gevolgen van klimaatverandering beperkt en de algehele levenskwaliteit verbetert. Ik draag hier graag aan bij door het strategisch plannen en ontwerpen van groene corridors, wetlands en parken.

In 2023 studeerde ik af aan de TU Delft met een bachelor Bouwkunde, gevolgd door de master Architecture, Urbanism and Building sciences. Tijdens deze master studeerde ik een jaar Stedenbouw en een jaar Landschapsarchitectuur. In het derde jaar combineerde ik beide disciplines in mijn masterthesis onderzoek. Daarin beschrijf en ontwerp ik de potentiële voordelen en ruimtelijke implicaties van de terugkeer naar en (semi) open zuidwestelijke delta. Daarbij zoom ik in op de groenblauw structuren van het eiland Schouwen-Duivenland.

Ik hou ervan om in de natuur te zijn en de openheid en de kracht ervan te beleven. Daarnaast geniet ik graag in de zon met een goed boek. Verder word ik blij van een rondje zeilen, surfen, zwemmen of skiën. En ik help graag met het verbouwen van een huis of tuin.”