Hetty van der Stoep

“Het mensenwerk in landschappen fascineert mij. Met name de interacties tussen mensen die uiteindelijk leiden tot verandering.”

Hetty werkt graag samen met verschillende belanghebbenden in gebiedsprocessen. Ze is gedreven, inlevend, en gericht op kwaliteit en resultaat. Met haar achtergrond in wetenschap en beleid, heeft ze veel kennis over landschapsontwikkeling, beleidsprocessen en communicatie.

“Het mensenwerk in landschappen fascineert mij. Vooral de interacties tussen mensen die uiteindelijk leiden tot verandering. Samen met betrokkenen ga ik graag in gesprek, op zoek naar het gemeenschappelijk belang en de gedeelde visie.

Na mijn promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit, waarin ik me richtte op burger- en ondernemersinitiatieven die hun eigen gebiedsplannen proberen te realiseren, voerde ik onderzoek uit aan de Radboud Universiteit naar nieuwe governance- en financieringsregelingen in gebiedsontwikkeling. Vervolgens keerde ik terug naar de Wageningen Universiteit als opleidingsmanager Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning en beleidsadviseur.

Ik combineer mijn kennis van strategische communicatie, beleidsprocessen en landgebruiksplanning met uitgebreide ervaring in project- en programmacoördinatie. In januari 2024 startte ik bij Wing, omdat ik weer in de praktijk wil werken aan complexe opgaven, samen met de mensen om wie het gaat.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Dan ga ik wandelen, vogels kijken of hardlopen. En soms pak ik de skeelers, fiets, kano of een stand-up paddleboard (SUP). Verder ga ik graag met mijn gezin op pad om nieuwe plekken te ontdekken.”