Marjolein van Woerkom

“Altijd al ben ik geïnteresseerd in de beweegredenen en motivaties van mensen: waarom doen mensen wat ze doen?”

Voor Marjolein draait het om het verhaal achter de mens. Wat beweegt iemand? Juist door zich te verdiepen in de ander, zet Marjolein zich in om verbindingen te bewerkstelligen tussen de mensen in het veld en de beleidsmakers.

“Altijd al ben ik geïnteresseerd in de beweegredenen en motivaties van mensen: waarom doen mensen wat ze doen? Jarenlang ben ik als landbouwjournalist door het land getrokken om boeren, tuinders, onderzoekers en andere betrokkenen te interviewen, en over hun verhalen en leefwijzen te schrijven. Daarbij nam ik de lezers mee in een voor hun andere denkwijze of onbekende wereld.

Gedreven door deze fascinatie volgde ik tussen 2019 en 2021 de masterstudie Social & Cultural Anthropology aan de VU in Amsterdam om meer diepgang in mijn werkveld te brengen. Sinds februari 2023 werk ik voor Wing. Ik vind het belangrijk dat er niet over mensen wordt gesproken, maar dat mensen kunnen meepraten. Als antropoloog voel ik mij uitgedaagd hier een verbindende rol in te spelen.

Mijn nieuwsgierigheid naar de ander uit zich ook in de reizen, die ik samen met mijn gezin maak, dichtbij of ver weg. Verder beleef ik veel plezier aan motorrijden, kamperen, sporten en koken.”