Groei en beweging tijdens Wing-uitje

Leren van blunders en een filmpje maken over je eigen kwaliteiten. Tijdens het jaarlijkse uitje op 16 juni besteedden we veel aandacht aan de groei van Wingers in hun werk. Ook kwamen we letterlijk in beweging: van yoga tot kanoën, en dat alles op veilige afstand.

Het kapitaal van Wing zijn de Wingers. Dus vinden we het belangrijk om talent te laten groeien. In 2020 werken we aan een meer systematische aanpak van ontwikkelen en opleiden. We laten ons daarin bijstaan door Dorien van Leeuwen van bureau KplusV. We hanteren als uitgangspunten:

  • Word de beste versie van jezelf. Je kwaliteiten en talenten zijn je kracht; ontwikkel die verder.
  • Het adviseursvak leer je in de praktijk. Zeker als je regelmatig reflecteert en er in de praktijk in gecoacht wordt.
  • Fouten maken: graag! Mits je van die fouten leert.

Leren

Groei en beweging tijdens Wing-uitje
Yoga onder leiding van Ynske Ackerman

Op de Wingdag hebben we een aantal oefeningen gedaan. Zoals een rondje ‘vertel eens over een stevige blunder en wat je daarvan leerde’. Ook werkten we in tweetallen met kaarten uit het Kwaliteitenspel om aan de hand van concrete gebeurtenissen sterke punten van een collega te belichten. We stonden stil bij ieders stijl van leren. Ga je bijvoorbeeld gewoon iets uitproberen of wil je toch eerst de ‘gebruiksaanwijzing’ bestuderen?

Inspiratie en ontspanning

Tot slot maakte ieder een kort filmpje om te vertellen in welke rol en met welke kwaliteiten je over drie jaar opdrachtgevers en collega’s zal inspireren. Daarbij kwamen interessante functietitels langs, zoals beeldend coach, visieversneller, rentmeester van het Nederlandse landschap én een ‘beweegmotivator’. Die laatste kreeg iedereen op de yogamat, voor ontspanning door inspanning.

Wijngoed

In de middag gingen mensen naar keuze samen mountainbiken, kanoën of wandelen. Mede dankzij de entourage was het een geweldige dag. We waren te gast op het Wagenings Wijngoed, waar Wing een bijzondere band mee heeft als sponsor en ambassadeur. We hadden hier alle ruimte voor een veilige 1,5 meter afstand en genoten van prachtig weer.