Medior landschapsarchitect / ontwerper

Laat je volgende stap een sprong zijn

Wing groeit en is op zoek naar een zelfstandige en inspirerende landschapsarchitect/ontwerper. Hou je van samenwerken met verschillende disciplines en van het integreren van perspectieven in voortdurend veranderende landschappen? Ben je toe aan een sprong in je loopbaan en wil je jouw ontwerpkracht inzetten in ambitieuze gebiedsprocessen, ontwerpend onderzoek, beleidsvorming en strategische visies? Wij gaan graag met je in gesprek.

Je werkzaamheden

Energietransitie, klimaatadaptatie, transitie van de landbouw, duurzame recreatielandschappen en ruimte voor natuurlijke processen en biodiversiteit; dit is een greep uit de onderwerpen waar Wing momenteel aan werkt. Onze landschapsarchitecten spelen een belangrijke rol in het verbinden van deze opgaven aan landschapsontwikkeling. Wing organiseert een gedegen proces tussen betrokkenen waarbinnen de landschapsarchitect onderzoekt en verbeeldt hoe opgaven samenhangen en wat verandering betekent voor ons landschap. In een ontwerpdialoog zoeken partijen samen naar goede oplossingen. Door ruimtelijk te ontwerpen maken we de toekomst tastbaar met schetsen en kaartbeelden. Hiermee helpen we onze opdrachtgevers ruimtelijke keuzen te maken, die voortkomen uit hun eigen ambities en uit de afweging van belangen.

Het accent van je werk ligt op ontwerpend onderzoek en visieontwikkeling op nationaal, regionaal èn lokaal schaalniveau. Je werkt zelfstandig aan verkenningen en ontwerpprojecten en je ondersteunt besluitvorming op een creatieve manier: in presentaties en visualisaties of in interactieve werkvormen. Je werkt ook aan offertes en aan de organisatie van projecten. Ten slotte geef je met ons vorm aan het werkveld landschap en ruimte van Wing.

Functieprofiel

We zoeken een stevige landschapsarchitect / ruimtelijk ontwerper die zich verder wil ontwikkelen tot strategisch ontwerper en adviseur in complexe processen in de fysieke leefomgeving.

Je beschikt over:

 • Een academische opleiding landschapsarchitectuur of een vergelijkbare opleiding.
 • Bij voorkeur meer dan 6 jaar relevante werkervaring als ontwerper, adviseur en projectleider.
 • Conceptuele en communicatieve kracht, in woord, beeld en geschrift; scherp luistervermogen en analytische vaardigheden.
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring met de onderwerpen waarin Wing actief is.
 • Affiniteit met strategische vraagstukken en gevoel voor bestuurlijke processen.
 • Een neus voor ruimtelijke kwaliteit en het vermogen om dit onder woorden te brengen.
 • Ervaring met Adobe. Ervaring met GIS is een pré.
 • Een eigen netwerk en oog voor nieuwe marktkansen.
 • De capaciteit om je snel op nieuwe onderwerpen in te werken.

Je houdt van uitdagende samenwerkingen met veel andere disciplines, zoals bijvoorbeeld ecologen, economen, bestuurskundigen of omgevingsmanagers, zowel binnen als buiten het bureau.
Je standplaats wordt Wageningen (dat wordt op termijn Ede-Wageningen) en je zal ook regelmatig bij klanten actief zijn. We ondersteunen werken vanuit huis en vinden regelmatige aanwezigheid op kantoor belangrijk.

Wij bieden

 • Een aanstelling in overleg, met mogelijkheden voor vast dienstverband en doorgroei bij voldoende potentie.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Een informele en inspirerende werkomgeving binnen een hecht team.
 • Volop leermogelijkheden, intern via gerichte coaching, opleiding en intervisie; extern via cursussen.

Organisatie

Wing is een waardegedreven organisatie. We verdiepen ons in de leefwereld van burgers en bewoners, van ondernemers en maatschappelijke organisaties. We spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ontwerpers en onderzoekers. Al die partijen verbinden we aan elkaar in de zoektocht naar een mooi Nederland. Onze adviseurs werken op het snijvlak van inhoud en proces en ons team bevat veel inhoudelijke kennis. Bij Wing werken 30 mensen waarvan vier landschapsarchitecten, waaronder een Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving en de Ateliermeester Atelier Overijssel. We hebben de ambitie om het werkveld van landschap en ruimte en de rol van ruimtelijk ontwerpen verder te laten groeien.

Solliciteren of meer informatie?

Herken je je in dit profiel? Je kan je interesse per e-mail kenbaar maken aan [email protected]. Geef daarbij aan wat je motivatie is en voeg een C.V. bij, inclusief een portfolio.

Voor vragen kun je contact opnemen met:
Frank Stroeken (06 521 591 39 / [email protected])
Jannemarie de Jonge (06 245 874 20 / [email protected])

DOWNLOAD hier de vacature in Pdf