Juul Kappelhof

“Ik haal grote voldoening uit het leveren van een bijdrage aan een groenere en duurzamere leefomgeving”

Juul is sensitief en nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, en kan goed luisteren. In projecten zoekt ze naar de optimale inzet van communicatie en participatie om de stem van alle betrokkenen boven water te krijgen en om partijen te verbinden.

“Ik haal grote voldoening uit het leveren van een bijdrage aan een groenere en duurzamere leefomgeving. Transities zijn mensenwerk, luisteren naar de verschillende belangen is daarom cruciaal in het toewerken naar gedeelde oplossingen. Hierbij vind ik het belangrijk om oog te hebben voor rechtvaardigheid: wie wordt het hardst geraakt? Horen we wel iedereen?

In 2022 studeerde ik af van de master Innovatie en Communicatie aan Wageningen University na een bachelor Milieuwetenschappen in Utrecht. Tijdens mijn afstudeerstage bij Wing kwamen deze twee werkvelden perfect bij elkaar. Ik deed namelijk onderzoek naar jongerenparticipatie binnen het Programma Natuur. Jongeren worden nog weinig betrokken bij beleidsvorming.

In mijn vrije tijd ben ik veel buiten, het liefst kamperend. Ik ben op mijn aller-gelukkigst op de Waddeneilanden. Daarnaast kan ik erg genieten van musea, concerten en muziekfestivals, en struin ik graag kringloopwinkels af.”