Mark Wilmot

“Ik wil praktische oplossingen vinden in complexe projecten en verbinding creëren tussen belevingswerelden ”

Als fysisch geograaf is Mark geboeid door de manier waarop we naar de natuurlijke wereld kijken. Door verschillende invalshoeken te belichten, weet hij veranderingen mede vorm te geven. Eenvoud verscherpt de kracht van de waarneming, is zijn devies.

“Met een team werk ik aan praktische oplossingen in complexe projecten waarin we verbinding nodig hebben tussen de belevingswerelden van beleidsontwikkeling, wet- en regelgeving, uitvoering en ICT. Zo worden ideeën concepten die de ontwikkeling én uitvoering van beleidsprogramma’s op het gebied van milieu ondersteunen. Hierbij maak ik graag gebruik van creatieve en Agile procesmethoden zoals Storyboarding, Kanban of Scrum. Naast de inzet van methodes of tools hebben we juist ook interactie tussen mensen nodig.

Het resultaat is een lerende organisatie die in gesprek is met haar omgeving en daardoor de dynamiek heeft om zich aan te passen in een continue veranderende maatschappij. Dit pas ik toe bij grote ICT-projecten, zoals de ontwikkeling van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit, AERIUS voor de Programmatische Aanpak Stikstof en het Digitaal Stelsel voor de Omgevingswet. Mijn ervaringen deel ik regelmatig als gastdocent bij de (post)academische opleidingen.

Buiten de hectiek van het werk trek ik er graag met mijn gezin en met de rugzak op uit om de ongerepte natuur van Scandinavië te ervaren. Dat geeft me nieuwe inspiratie.”