Milou Tijmensen

“De vraag hoe we onze leefwereld beleven en inrichten vormt mijn drijfveer”

Milou is een sterke analyticus die details naar het grote plaatje vertaalt en patronen levend en begrijpelijk maakt. Vanwege haar juridische achtergrond en nieuwsgierigheid is ze goed toegerust om met verschillende doelgroepen lastige thema’s aan te gaan.

“De vraag hoe we onze leefwereld beleven en inrichten vormt mijn drijfveer. Mijn uiteenlopende ervaringen draaien om schurende situaties waarin belanghebbenden toch nader tot elkaar proberen te komen.

Na mijn studie rechten begaf ik me in het privaat-publieke domein als contractmanager bij Sociaal Domein Fryslân en jurist bezwaar bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Intussen werd in 2017 de eerste rivier ter wereld als rechtspersoon aangemerkt en besefte ik steeds meer dat verandering niet bij juridische vraagstukken begint, maar bij maatschappelijke bewustwording.
In 2021 studeerde ik af van de master Social and Cultural Anthropology aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en maakte ik onbekende verhalen bekend en bemind als ‘taboedoorbreker’ bij Diversion en projectmedewerker bij de gemeente Amsterdam.

Mijn vrije tijd breng ik graag buiten door, al lezend of zwemmend. Of ‘aan de rots’ buiten klimmend. Ook vind je me bij Franse films en dompel ik me onder in de wereld van reparatie, al blijken mijn technisch inzicht bedroevend en naaikunsten aardig.”