Els Wouda

“Ik wil positief bijdragen aan de wereld om mij heen”

Nieuwsgierigheid is hetgeen dat Els drijft. Ze heeft een open houding, kan goed luisteren en vindt het leuk om belangen van verschillende partijen te achterhalen en dichter bij elkaar te brengen. Vooral vraagstukken op het gebied van water, circulaire economie en klimaatadaptatie hebben haar belangstelling.

“Na het behalen van mijn masterdiploma Sustainable Management in 2017 volgde ik een traineeship bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ik werkte onder meer aan een project over toekomstbestendige watersystemen, ‘Better Wetter’ en deed ervaring op met de coördinatie van complexe samenwerkingsverbanden. Slimme samenwerkingen zijn cruciaal voor de transitie naar een duurzamere samenleving.

Ik hou ervan om nieuwe culturen te ontdekken en maakte op jonge leeftijd een wereldreis. Tijdens deze reis besloot ik dat ik positief wil bijdragen aan de wereld om mij heen. Daarom ben ik de master Sustainable Management gaan doen, aan de Universiteit van Uppsala in Zweden.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden en familie. Ik lees Scandinavische thrillers en ben graag aan het sporten in de buitenlucht. Inspiratie en rust vind ik aan zee. Verder reis ik nog altijd graag, in het bijzonder naar het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.”