Irene van Dorp

“Echt enthousiast word ik van het lostrekken en leiden van complexe, maatschappelijke opgaven met meerdere partijen”

Maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen waarbij veel partijen betrokken zijn, daar heeft Irene veel ervaring in. Door een sfeer te creëren waarin alle partijen de ruimte voelen om hun belangen in te brengen, open het gesprek te voeren en door te pakken, bereikt ze haar doelen.

“In mijn werk verbind ik de dagelijkse praktijk van mensen met het politiek-bestuurlijke krachtenveld en het beleid. Echt enthousiast word ik van het begeleiden van complexe samenwerkingen tussen  partijen. Vraagstukken op het grensvlak van landbouw en natuur, spreken mij erg aan.

Vanaf februari 2019 ben ik in dienst bij Wing, na jarenlang bij de Provincie Groningen te hebben gewerkt in verschillende functies. Zo was ik een van de drijvende krachten achter het Programma “Ecologie & Economie in balans” in de Eemsdelta. Daarin werken bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en overheden gezamenlijk aan de ontwikkeling van de zeehavens en de ecologische verbetering van het Eems-Dollard estuarium.

Ik heb samen met mijn man en drie kinderen een melkveebedrijf in Rasquert, Noord-Groningen. Als Randstedeling ben ik het mooie Groninger land gaan waarderen.”