Liesa van de Wolde

“Met het oog op het landschap, onze leefomgeving en bodem- en watersysteem, hoop ik de wereld stukje bij beetje vitaler te maken.”

Een abstract denker, dat is Liesa. Als landschapsontwerper gaat ze graag op inhoudelijk onderzoek uit. Vervolgens analyseert en schetst Liesa er op los met het gehele plaatje voor ogen.

“Met het oog op het landschap, onze leefomgeving en bodem- en watersysteem, hoop ik de wereld stukje bij beetje vitaler te maken. Ik ben graag bezig met de definities van opgaven en kijk naar het grote geheel. Daarmee duik ik in landschapskaarten om alle lagen en informatie te ontrafelen. Mijn energie haal ik uit het brainstormen over een opgave, schetsen ervan maken en het gezamenlijk delen van het ontwerpend onderzoek met experts en betrokkenen.

In juli 2022 ben ik als landschapsontwerper afgestudeerd van de opleiding Management van de Leefomgeving aan HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. In mijn afstudeerjaar werkte ik aan de transitie van Nationaal Park de Meinweg en aan de Noord-Brabantse Bossenstrategie. In beide opgaven was het een uitdaging om eigenaarschap te creëren. Vanwege de deadline in 2030 voor de Bossenstrategie is er veel haast en neigen er keuzes te worden gemaakt die het doel voorbijschieten.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met groen, zoals mijn grote verzameling kamerplanten. Verder lees en wandel ik graag.”