Bernike van Werven

“Mijn interesse ligt onder meer in de interactie van mensen met de zee, in Nederland én internationaal”

Bernike brengt structuur in complexe vraagstukken. Ze gaat te werk vanuit nieuwsgierigheid en een brede interesse, en is idealistisch. Om de samenwerking verder te helpen stelt ze telkens de vraag: “Hoe zetten we samen met verschillende doelgroepen een stap richting bewustwording?”

“Mijn interesse ligt onder meer in de interactie van mensen met de zee, in Nederland én internationaal. Mariene uitdagingen zijn immers grensoverschrijdend. Welke keuzes maken wij in het beheer van onze wateren? Ik wil de betrokkenen samenbrengen om hier een antwoord op te formuleren.

Binnen de bachelorstudie Milieuwetenschappen in Utrecht en masterstudie Marine Science and Management in Brussel lag mijn focus op duurzaam beleid, bijvoorbeeld in mijn onderzoek naar Europese wetgeving voor de recycling van schepen. Ook was ik werkzaam bij enkele milieuorganisaties en onderzoeksinstituten. Aansluitend op mijn studie heb ik tijdens een traineeship bij de Europese Commissie verschillende workshops georganiseerd voor beleidsmakers, plasticproducenten en de mariene sector, over van schepen afkomstig afval, zoals visnetten. Deze ervaringen neem ik bij Wing mee in projecten in andere domeinen.

In mijn vrije tijd bevind ik mij het liefst op zee op een zeilboot. Daarnaast besteed ik graag tijd aan muziek maken, lezen, koken, wandelen en sociale activiteiten met familie en vrienden.”