Marieke Verweij

“Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat ze wezenlijk belangrijk vinden”

Marieke werkt aan de relatie tussen mensen en de Grote Wateren. Met sensitiviteit, enthousiasme en daadkracht begeleidt zij gebiedsprocessen, omgevingsmanagement, organisatieontwikkeling en complexe bestuurlijke processen.

“Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat ze wezenlijk belangrijk vinden. Ruimtelijke ontwikkeling met oog voor natuur, mens en economie vraagt om teams die succesvol samenwerken en een gemeenschappelijke taal spreken. Ik haal er veel voldoening uit daaraan bij te dragen. Alles is mensenwerk. 

Mijn fascinatie voor de relatie tussen mens en zee kwam tot uiting in mijn studie en werk als onderzoeker in de mariene biologie en sociologie. Ik heb werkervaring als trainer van maritieme bedrijfssectoren en docent bij de opleiding Kust en Zee-management. 

Daarnaast heb ik grote interesse in groepsdynamiek, persoonlijke groei, leiderschap en interpersoonlijke relaties. Daartoe volg ik nu een driejarige opleiding over Neuro Linguïstisch Programmeren, systemisch werken en transactionele analyse.

In mijn vrije tijd schilder ik, maak ik muziek en loop ik graag hard in het bos. Verder hou ik van tuinieren en fietsreizen.”