Marieke Verweij

“Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat ze wezenlijk belangrijk vinden.”

Met sensitiviteit, enthousiasme en daadkracht begeleidt Marieke omgevingsmanagement, organisatieontwikkeling en complexe bestuurlijke processen. Ze schakelt soepel tussen bewoners, ondernemers, beleidsmakers en bestuurders. En als manager draagt Marieke bij aan de kwaliteit van Wing.

“Tijdens mijn promotietraject als marien bioloog kwam ik erachter dat mensen me nog meer fascineren dan vissen. Sindsdien verbind ik mensen en verschillende disciplines om de relatie tussen natuur en mens beter in balans te brengen, vanaf 2017 als adviseur bij Wing. Inmiddels kan ik putten uit rijke ervaring in het IJsselmeergebied, het Waddengebied en de Noordzee.

Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wezenlijk belangrijk vinden – oftewel hun persoonlijke motieven en drijfveren. Bovendien ben ik gegrepen door systemisch werken in gebiedsprocessen en organisaties, om zo de kern van een probleem te kunnen blootleggen en oplossen.

Als manager bij Wing draag ik vanuit mijn interesse in persoonlijk leiderschap en interpersoonlijke relaties bij aan het dagelijkse reilen en zeilen. Daarin heb ik vooral oog voor individuele ontwikkeling en onze gezamenlijke kwaliteit als adviseurs.

In mijn vrije tijd schilder ik, maak ik muziek en ben ik veel in de tuin en het bos te vinden.”