Ronald Lanters

“De zee is een vertrouwd werkterrein, en dat geldt eveneens voor vraagstukken over het natuur- en landbouwbeleid”

Wat Ronald drijft, is zijn interesse voor mensen en door zijn visie op het gebruik en de borging van de kwaliteit van onze natuurlijke leefomgeving. Hij combineert zijn enthousiasme met een kritische blik. Met zijn open houding weet hij mensen en groepen op een natuurlijke wijze te bereiken, betrekken en verbinden.

“Na als onderzoeker en beleidscoördinator bij het ministerie van Economische Zaken te hebben gewerkt, werk ik sinds 2009 met veel plezier bij Wing. De zee is een vertrouwd werkterrein, en dat geldt eveneens voor vraagstukken over het natuur- en landbouwbeleid, zoals het ganzenbeheer. Ook help ik het beleid en beheer van onze diepe ondergrond vormgeven.

Voor een beetje tegenwind ben ik niet bang en ik weet samen met de partijen de koers vaak zo te verleggen dat doelen alsnog bereikt worden. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich gewaardeerd voelt, ook in lastige trajecten. Daarbij helpt het om ruimte te creëren voor de nodige ontspanning en ongedwongen samenzijn, terwijl er onderwijl toch stevig wordt doorgewerkt.”