Maartje van Lieshout

“In mijn werk wil ik bijdragen aan een mooier en duurzamer Nederland door samen slimme oplossingen te bedenken”

Samen leren in de aanpak van de grote opgaven waarvoor Nederland staat. Daar gaat Maartjes hart sneller van kloppen! Met haar enthousiasme en creativiteit vergroot ze de betrokkenheid van mensen, zodat ze stappen kunnen gaan zetten.


“De verschillende belangen die bij complexe onderwerpen spelen, fascineren me. Door te analyseren hoe alle betrokken partijen het thema verwoorden, zoek ik naar overeenkomsten en verschillen. Vandaaruit kunnen we naar gedeelde oplossingen toewerken. Daartoe faciliteer en organiseer ik goede gesprekken met de betrokkenen, met voldoende tijd om te leren en te reflecteren.

Voor ik in 2018 bij Wing kwam, vervulde ik verschillende functies op universiteiten en bij de lokale overheid. Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond weet ik veel van strategisch taalgebruik, communicatie en governance. Binnen Wing werk ik graag aan leerprocessen en lerende evaluaties op de diverse ruimtelijke thema’s. In mijn werk wil ik bijdragen aan een mooier en duurzamer Nederland door anderen samen te laten leren, te enthousiasmeren, bij elkaar te brengen en door slimme oplossingen te bedenken.

In mijn vrije tijd ben ik het liefst aan het zeilen, wandelen of tuinieren. Ook sport ik heel graag en ik ben ik yoga-instructeur. Thuis zijn koken, lezen en mijn hond mijn favoriete tijdsbesteding.”