Ties Blaauw

“Ik breng complexe vraagstukken letterlijk in beeld, bijvoorbeeld in infographics, 3D visualisaties, video’s, animaties en kaarten”

Ties is ruimtelijk ontwerper. Zijn voorliefde voor het landschap en de natuur ontstond tijdens zijn jeugd als boswachterszoon in een Drentsch esdorp. Ties werkt flexibel, snel en accuraat. Zijn kracht ligt in de vertaling van complexe vraagstukken naar beeld.

“In mijn studie landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit heb ik een brede interesse ontwikkeld in duurzaam ontwerp. In de bachelor-fase heb ik me onder meer verdiept in stadslandbouw en in de master-fase in klimaatadaptatie. Deze thema’s zijn onmisbaar bij de ontwikkeling van toekomstbestendige steden en landschappen.

Na mijn afstuderen in 2016 ben ik aan de slag gegaan als junior landschapsarchitect bij NOHNIK, een ontwerpbureau in Utrecht. Sinds oktober 2017 werk ik bij Wing. Mijn werkzaamheden lopen uiteen en spelen zich af op verschillende schaalniveaus, waarbij mijn verbeeldende kracht centraal staat. Ik breng complexe vraagstukken letterlijk in beeld, bijvoorbeeld in infographics, 3D visualisaties, video’s, animaties en kaarten.

Collega’s noemen mij betrouwbaar en hardwerkend. Ook pas ik me gemakkelijk aan nieuwe omgevingen aan. Daarnaast heb ik het vermogen om verschillende partijen met elkaar te verbinden door naar gezamenlijke raakvlakken te zoeken.

Naast Wing ben ik het liefst buiten in de natuur, die ik ook graag film en fotografeer.”