Menu

10 jaar Wing

Daarom organiseren we een reeks aan bijeenkomsten op het raakvlak van passie en werk met collega’s binnen en buiten Wing.

Filmen om je verhaal te ontwikkelen

Storytelling met de camera, dat was de inzet van de jubileumbijeenkomst van Wing op 17 februari jongstleden. Nadat de deelnemers hun diepste drijfveren hadden gedeeld, maakten ze daar in kleine groepen filmpjes over. “Het is verbazingwekkend wat je als amateurs samen neer kunt zetten.”

Interview met Maurice ten Tije

Normaal vertellen mensen in een openingsrondje hun naam en functie. Dit keer deelden de deelnemers meteen hun ziel en zaligheid. Er waren vijftien mensen op de speciale jubileumsessie afgekomen, waaronder acht professionele contacten uit het Wing-netwerk en zeven Wingers. Zo ook Maurice ten Tije, strateeg Natuur, water en milieu bij de provincie Noord-Brabant. Hij vertelt: “De deelnemers werd gevraagd: wat is jouw verhaal? Wat voel je voor deze aarde en de mensen om je heen? Waar is het je om te doen? Mensen komen dan meteen achter hun masker vandaan.” Anne Kruft van Wing begon zelf met een persoonlijk verhaal. Dat brak het ijs, zegt Ten Tije. “Dit is een mooie opening bij een groep, om de passie achter de actie te zoeken.”

Inspireren

Ten Tije, die onder meer met Wing werkte bij de ontwikkeling van de visie van de provincie op natuur, water en milieu, kwam omdat het onderwerp hem aansprak. “Het ging erom je eigen verhaal op een visuele manier neer te zetten, met film. Ik dacht: ik laat me verrassen. Het leek me leuk om me te laten inspireren en nieuwe mensen te ontmoeten.”