Elsje Duimel

“Ik haal grote voldoening uit het leveren van een bijdrage aan een betere leefomgeving”

Binnen complexe processen heeft Elsje oog voor het individu en het verbinden van belangen. Het gaat dan vaak om het inpassen van culturele of economische activiteiten binnen de randvoorwaarden van natuur, zowel op land als op zee.

“Ik haal grote voldoening uit het leveren van een bijdrage aan een betere leefomgeving. Dat deed ik eerder al in het blauwe domein, op projecten over de Noordzee en de ontwikkeling van criteria voor een internationale, duurzame standaard voor aquacultuur. Bij Wing werk ik daarnaast onder meer aan projecten over de aanpak van stikstof, herstel van natuur en de toekomst van het veenweidegebied.

Tijdens mijn masterstudie Aquaculture and Marine Resource Management in Wageningen, vond ik het vooral interessant om uiteenlopende belangen samen te brengen en de politiek-bestuurlijke interactie te onderzoeken. Ervaring in governance van belangen op zee rondom windenergie, natuur en visserij, deed ik op bij het ministerie van LNV in het project Noordzee2030.

In mijn vrije tijd vind je mij bij familie of vrienden, in het bos of waterpoloënd in het zwembad, of luisterend naar rock, indie of soul muziek. Ook vind ik het leuk om op zoek te gaan naar bijzondere kleding, kunst en boeken in tweedehands winkels.”