Menu

Mensen

De mensen van Wing spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers.

Floris Ensink

Adviseur

Telefoon: 06 47 44 85 88

Floris is geïnteresseerd in de relatie tussen mens en natuur. Hij is analytisch en dringt snel door tot de kern. Met aanstekelijke energie weet Floris een constructieve sfeer te creëren waarin mensen samen creatieve oplossingen zoeken.

“Ik houd van landschappen die uitnodigen om dingen in te doen, zoals ondernemen, recreëren, boeren, jagen, bouwen of planten laten groeien. Dat kan soms wrijving opleveren, maar daar komen we dan meestal samen wel uit, door de zaken met een open kijk en een gezonde dosis humor tegemoet te treden.

Voor ik bij Wing begon, werkte ik twaalf jaar in Quebec in Canada aan het herstel van de leefgebieden van dierpopulaties waar de inheemse bevolking op jaagde. De bouw van grote waterkrachtcentrales had de traditionele levensstijl flink op z’n kop gezet. Resultaten behalen was niet mogelijk zonder vertrouwen te winnen en vice versa. Het was een langdurig en buitengewoon leerzaam proces.

In Montreal, Canada heb ik ook een Masters in Business Administration (MBA) behaald. Daarvoor heb ik na mijn studie Bos- en natuurbeheer in Wageningen, enkele jaren aan faunabeleid gewerkt bij de provincie Limburg en het ministerie van LNV.

In mijn vrije tijd maak ik graag muziek en ik hoop snel weer een bandje te vinden om mee samen te spelen."