Nicoline van der Windt

“Ik haal veel voldoening uit het samen neerzetten van een goed projectvoorstel waarin álle betrokkenen aan hun trekken komen”

Als planoloog met een flinke dosis landschapskennnis, benadert Nicoline opgaven vanuit de breedte. Vanuit natuurlijke processen en vanuit de rol die mensen daarin spelen. Ze haalt veel voldoening uit het samen neerzetten van een goed projectvoorstel waarin álle betrokkenen aan bod komen.

“Wat is de vraag achter deze opgave? Hoe hangt dit samen met andere opgaven? Met wie kunnen we hiermee aan de slag gaan, en voor wie is dit belangrijk? Door inzichtelijk te maken voor welke keuzes we staan, kunnen we samen stappen zetten.

Na de hbo-opleiding Tuin- en Landschapsinrichting, die me gedegen kennis van het landschap en de natuurlijke processen daarin bracht, studeerde ik Planologie in Wageningen. In de jaren hierna was ik achtereenvolgens werkzaam bij onderzoeksinstituut Alterra, een gemeente en verschillende adviesbureaus. Daardoor heb ik me in de breedte en diepte kunnen ontwikkelen op gebied van landschap, plattelandsontwikkeling, de energietransitie en vraagstukken over ruimte en water. Datzelfde geldt voor participatief werken. Juist bij Wing, waar ik sinds november 2021 werk, kan ik al deze kennis en ervaring goed inzetten.

Veel van mijn vrije tijd breng ik wandelend door met mijn hond, mij nog onbekende landschappen verkennend. Ook ben ik graag bezig met mijn handen, bijvoorbeeld met tuinieren, boetseren of klussen in huis.”